top of page

 

אקלום דגים – על מה כל המהומה?

 

שאלה נפוצה בין החובבים – האם לאקלם את הדגים ולהכניסם לאקווריום עם המים שקבלתם מהחנות או לא?

ועל מה כל המהומה? איכות המים כמובן.

 

חנויות דגים קולטות דגים ממקורות שונים, מהמגדלים בעצמם, מסיטונאים, יבואנים ולעיתים גם מלקוחות המגדלים בביתם דגים. כל בית גידול כזה מגדל באיכויות מים שונות. כאשר בעל החנות קולט דגים כל שבוע ממקור שונה, הוא עשוי לפתח אצלו באקווריום מושבות חיידקים שונות שחלקן אף יכולות להזיק לאקווריום שלכם בבית, עם הכנסת הדגים והמים שבהם נארזו. ועל כן בעלי החנויות, יודעים להמליץ נכון על אקלום הדגים מבלי לערבב את המים הארוזים אליכם לאקווריום.

אצלנו בחווה המצב שונה, מאחר ואנחנו מגדלים את הדגים שלנו, איכות המים הינה באיכות מעולה, כל השנה.

כאשר אנחנו קולטים דגים לחנות שלנו בחווה ממגדלים/סיטונאים/יבואנים, אנחנו מבודדים את הדגים למספר ימים בבריכה נפרדת ועורכים תצפית מבוקרת. במידה ומתעוררת בעיה, איננו קולטים את הדגים לאקווריומים שבחנות ובכך ממזערים נזקים. על כן, המים שלנו בחנות נשמרים באיכות מבוקרת והמלצתנו הפוכה, כן לאקלם את הדגים שלנו עם אותם המים בהם נארזו.

 

ראשית, יש לוודא שארזו לכם את הדגים עם מספיק מים וחמצן ולוודא את זמן הגעתם הביתה.

בעת הנסיעה הביתה, אל תשאירו את הדגים במקום חם חשוף לקרינת השמש בקיץ ולא קר בחורף.

הכנסת הדגים בצורה נכונה תקל על הדגים את המעבר בצורה משמעותית.

 

ועכשיו לעבודה:

  • פתחו את מכסה האקווריום והכניסו את השקית הארוזה עם הדגים, סגורה ומחומצנת ל 10-15 דקות. פעולה זו נועדה כדי להשוות את הטמפרטורות בין המים שבשקית לאלו שבאקווריום.

  • פתחו בזהירות את השקית הארוזה והכניסו אליה מים מהאקווריום, חצי כוס, חיזרו על פעולה זו כל שתי דקות, עד שתכפילו את כמות המים שבשקית הארוזה.

  • בשלב זה, רצוי להאכיל את הדגים שלכם באקווריום ולכבות את האור, שחררו את הדגים לאט ובזהירות לאקווריום, האכילו בשנית וסגרו את המכסה. חלק מהדגים יתרוצצו בבהילות בייתם החדש, יחפשו מקומות מסתור בקרקעית, בין הסלעים, צמוד לפילטר, בפינות וכו', אל תאיצו בהם לצאת, אל תתרוצצו ליד האקווריום, תנו לדגים זמן הסתגלות על פי הקצב שלהם.

 

דגי נוי שורשים

bottom of page