top of page

 

 

אוכל, קדימה אוכל
 

המזון הינו צורך קיומי לכל ייצור חי ושאלת השאלות של כל החובבים – כמה, מתי, ואיזה מזון לתת לדגים?

מזון מבוקר, איכותי ומתאים, יאריך את חיי הדגים ויספק איכות חיים משופרת ונכונה.

כדאי להכיר ראשית את התנהגות הדגים ולדעת, שצורת החיים של הדגים שונה משל בעלי חיים שאולי אתם מכירים ולכן אינכם צריכים להתרשם מהתזזיות ותנועת הדגים כלפי מעלה בכל פעם שאתם מניחים את היד על האקווריום ולקבל תחושת אשמה קלה שמא הדגים שלכם שוב רעבים, ומתוך דאגה לשלומם וקיבתם, אתם מוצאים עצמכם מאכילים אותם פעם רביעית, חמישית או יותר באותו יום ובכך מדרדרים במהירות את בריאותם.

 

כמה מזון לתת? איזה מזון לתת?

שאלות מכשילות ביותר, הכמות נקבעת על ידי האיכות. הרכב המזון חשוב מאוד ולא פחות מכך שיותאם לסוגי הדגים שלכם. מה שטוב עבור הדגים של השכן, אינו בהכרח המזון שמתאים לכם.

אחידות ותמימות דעים בין כל מגדלי הדגים היא לגבי כמות השומן במזון, אנא הקפידו שזו תהיה נמוכה. השומן אינו מרכיב משובח ורצוי, אולי ייתן קפיצה משמעותית בגודל הדג בפרק זמן קצר יחסית, אך כפי שאיננו רוצים שהמזון של הכלב שלנו, החתול או שלנו ושל ילדינו, יהיה מורכב מאחוזי שמן גבוהים, עובדה זו נכונה גם עבור דגי האקווריום שלנו.

חשוב מאוד – מזון דל בשומן, יארך את חיי הדגים.

 

התייעצו עם מוכר המזון שלכם, תאבחנו את תזונת המזון הרצויה, והקפידו מידי פעם לערוך שינוי קטן בתזונה.

לדגים הנחשבים טורפים בטבע, כמו ציקלידים יש להזין כמות גדולה של חלבון במזון ומועטה בשומן. מידי פעם אפשר להוסיף ארטמיה ממקור מהימן ובטוח. לדגים צמחוניים, וגם לחלק מהציקלידים יש לתת מזון עשיר בצמחים, ספירולינה, מזון צמחי מיובש.

אם יש לכם מקור טבעי של חרקים, הנהיגו בתזונת הדגים גם אותם והחזירו אותם לחיי הטבע במעט ולטעמים הטבעיים.

חשוב מאוד – האכלת יתר הינה גורם מספר אחת לתמותת דגים

 

רבים מלקוחותינו משתוממים כאשר אנו מדגימים להם האכלה נכונה של דגים, מסתבר, שרובכם מאכילים יתר על המידה ובכך הינכם פוגעים בחיי הדגים, בקצב גדילתם, במערכת העיכול שלהם ובחיסונם הטבעי.

 

מזון מיותר שוקע ויוצר תחתית רפש שהינה מצע לחיידקים, נוצר עומס מיותר על הפילטר ואי זהירותכם עלולה לגרום להפסקת פעילותו הנכונה של הפילטר ובכך ליצור כמות חיידקים שתזהם את המים, תעלה את רעילות המים, תגרום למחלות זיהומיות קשות ולתמותת הדגים, דבר שיוביל לשימוש מיותר בתרופות לאכזבה מהאקווריום, ולבזבוז כספים מיותר.

 

איך תדעו אם כמות המזון מספיקה?

התחושה שהאכלנו את הדגים, אך הם עדיין מקפצים מול עיננו וכאילו דורשים מזון נוספת, מתסכלת לעיתים אך אינה נכונה. לצורך גדילה מבוקרת של דגים ובהנחה שאנו מזינים במזון נכון ומתאים, נדרשות כשלושים שניות לסיים את המנה היומית מרגע האכלה ועד לסיום אחרון הגרגירים, אפשר לחזור על ההאכלה פעמיים , פעם בבוקר ופעם בערב.

חשוב מאוד - דגים אינם מתים מרעב, אבל בקלות ניצור מצב בלתי הפיך בהאכלה מרובה.

 

סוגי מזון שונים

יש מזון גרגירי, ויש מזון שוקע, ויש צף, ויש לצמחוניים, לשוכני קרקעית, לטורפים, לדגידגים, לבוגרים, לדגי מים קרים ועוד.

התאימו בקפידה ותנו לדגים שלכם מזון איכותי.

בחווה שלנו נותנים מזון איכותי לכל הדגים, לטורפים, לדגי זהב, למשריצים וכו'. גם דגים פשוטים וגם דגים יקרים וקשים לריבוי זוכים למנות משובחות של מזון.

 

דגי נוי שורשים

bottom of page